Cornel Hlupina – Umbrele strazii

July 12, 2013 | By

Am iesit de saisprezece ori la pozat, pe strada, in luna iulie. Mare lucru, doar de cateva ori soarele a fost ascuns dupa nori, dar cu toate astea productivitatea mea la aceasta tema a fost foarte slaba. Ar fi fost o cale sa pandesc ce se intampla pe langa un felinar, dupa ce se insera, dar nu am mai avut energia necesara. De fapt, nici nu “vedeam” umbrele. Sau, mai bine zis, nu eram obisnuit sa vad in ele un subiect in sine.
Iar “creativitatea” de care dadeam dovada la post-procesarea imaginilor era zero. Nu puteam sa le intorc cu capul in jos, pentru ca ma apuca ameteala, iar amenintarea vreunui capac de canal care statea gata sa cada prin rasturnare ma facea si mai mult sa ma abtin. Nici intoarcerea stanga-dreapta nu o suportam, pentru ca ma dezorienta si dupa ceva vreme nu as mai fi stiut unde facusem fotografia. Nu puteam sa le incadrez decat asa cum se asterneau ele, natural, la picioarele personajelor, in jos sau lateral, in functie de directia din care venea lumina.

Asta este, nu o sa reusesc sa ma schimb, dar, probabil ca, de acum incolo le voi observa si fotografia mai des pe dansele, umbrele strazii…

Cornel Hlupina

 

Filed in: Umbrele strazii - iulie 2013, Proiecte

Cornel Hlupina

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Fotograf amator din anul 1986.

Comments are closed.