Vlad Eftenie – Bucurestiul in afara timpului

May 1, 2013 | By

Timpul isi pune amprenta asupra orasului si locurilor sale, asupra oamenilor, prin trecere, pe-trecere sau ne-trecere. Seria “orasul in afara timpului” incearca o evadare din mrejele timpului prezent. Fotografiind am incercat sa aflu cheia prin care pot lasa timpul undeva in urma. Orasul a devenit un subiect de cautare a acelor insule de atemporalitate, locuri care au scapat trecerii timpului si au reusit sa ramana undeva in afara incidentei lui. Imagini de azi care exprima un oras care nu vine si nu se duce dinspre si spre nicaieri, un oras cu locuri si oameni aflati in afara timpului. Timpul, masura lui, aflata in varful degetului care declanseaza. Mica magie pe care fotografia si cautarea prin imersiune urbana o pot face accesibila.

Asadar, incerc sa descopar un oras din afara timpului – cu locurile sale care decanteaza trecerea, cu trairile si contradictiile care il definesc. Oameni – trecatori, personaje, necunoscuti, locuri impietrite, patina trecerii atator generatii, micile drame zilnice si secrete, un sarut furat, abur care infasoara lumina diminetii, iarna care acopera totul cu un strat impenetrabil in fata timpului  – toate poarta povesti ale cadrului cotidian, din peisajul carora fiecare facem parte si care acum pot deveni subiecte fotografice. Imaginea devine un mijloc de comunicare sensibila a propriei prezente in oras, totul trecut prin filtrul Timpului cu care am incercat sa ma joc de-a v-ati ascunselea.

Prezint doua serii, una realizata intr-o atemporalitate “recenta”, din momentul lansarii temei (undeva in noiembrie 2012) si inca una cu imagini realizate in anii trecuti. Ambele serii incearca evadarea din timp, cu o amprenta insa diferita. Ramane sa descoprim impreuna cum putem evada mai eficient din clipa prezenta, prin fotografie.

Vlad Eftenie

 

Filed in: Bucurestiul in afara timpului - mai 2013, Proiecte

Photo Team

About the Author (Author Profile)

Comments are closed.