Cornel Hlupina – Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

December 23, 2012 | By

Ieri m-a apucat ora douasprezece noaptea si m-am uitat cu oarece temeri afara si din nou la ceas. Apoi am dormit pana mai tarziu, ce poti simti in somn…?

Pe la noua am dat o fuga la gaini, si ele erau ok. Alaturi, Azorel dadea din coada, a foame… I-am servit cu ceva de-ale gurii si intors in casa am purces la lupta. Nevasta plecase cu treaba, dar imi lasase o lista de sarcini precise, cuvantul de ordine: curatenie!
Am inceput cu bucataria, unde se stransesera, din motive obiective, gramezi de vase pentru spalat. A aparut Zita, pisica neagra, apoi Huskie, motanul. S-au cerut in casa si nu am rezistat sa nu-i servesc si pe ei. Viermus, pisica cea mica, era ba pe masa, ba sub masa, intr-o goana continua dupa mancare. Suzy, printesa alba, era captiva in pod, unde intrase printre picioarele noastre si se culcusise pe niscaiva haine de vara, a iesit abia catre seara. Doar Bozart, motanul negru ce face zilnic vocalize, nu a aparut deloc…
Ghita, fox-terrier-ul, si haremul sau de cateluse, Omat, Bruna, Jojo si Schili au latrat toata ziua, in toate directiile, oriunde misca sau se auzea ceva. Drept rasplata si-au primit fiecare osul de ros.
Ora douasprezece noaptea se apropie din nou si daca cititi aceste randuri inseamna ca am rezistat si de data asta…

21.12.2012, Jilava, Romania

Cornel Hlupina

 

Filed in: Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii - decembrie 2012, Proiecte

Cornel Hlupina

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Fotograf amator din anul 1986.

Comments are closed.