Cornel Hlupina – Humanless

March 30, 2014 | By | Add a Comment

Extrasezon

A fost o tura completa de teren. Prima impresie mi-o facusem in Saturn, in urma cu cateva saptamani. Am revenit si am continuat cu Mamaia, de la Pescarie pana la Navodari, Tabara de Copii. A doua zi a urmat plaja de la nordul Eforiei Nord, de la Steaua de Mare, pana in sudul Eforiei Sud, la Capul Turcului. Am sarit apoi la Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora si Venus. Abia a treia zi m-am intors la poalele Constantei, de la Poarta 1 pana la Pescarie, pasind prin locuri in care nu calcasem niciodata, dupa amiaza am ajuns in Mangalia. In a patra zi am completat lista: Costinesti, 2 Mai, Vama Veche.

Mai fotografiasem cu multi ani in urma plaja si imediata ei apropiere, insistand pe cadre pline de turisti, intr-o alta perioada anului, de la sol, de pe apa, de pe terasele hotelurilor. Nu erau imagini sincere, gunoaiele de pe nisip le retusam cu grija, locurile cu adevarat fotogenice erau foarte putine.
Acum dau la o parte acea viermuiala umana, putinele lucruri bine facute intre timp si nu-mi ramane decat sa intuiesc un Litoral ce se incapataneaza sa existe, intre indolenta turistului care nu respecta nici metrul patrat pe care-si aseaza cearsaful si cea a proprietarului de butic ori terasa, intre eroziunea tarmului si devalmasia de constructii fara cap si fara coada, intre bufetul cu hamsii prajite si cluburile de noapte…

Constanta, 27 martie 2014
Cornel Hlupina

 

 

Filed in: Humanless - martie 2014, Proiecte

Cornel Hlupina

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Fotograf amator din anul 1986.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry