Cornel Hlupina – Streets on film

October 22, 2012 | By

Cinci filme trase in tot atatea iesiri. Dupa un an si jumatate de digital, exclusiv, reintalnirea cu fotografia pe film nu a fost deloc entuziasmanta. Incepand cu irosirea cadrelor, doar 36 la numar pe fiecare film (!), pe incercari dubioase, meteahna dobandita de la lucrul pe digital, obiectivul slabut si terminand cu scanarea, care ar trebui sa fie impecabila pentru a nu strica ceea ce “a vazut” filmul, lista incomoditatilor este destul de lunga.
Am dus repede filmele la un laborator pentru developare si scanare avand o permanenta senzatie de anacronism. Pentru ca tehnologia, accesoriile aferente si preocuparea celor implicati sunt pe cale de disparitie. Trei dintre filmele developate au fost facute sul mic-mic pentru a incapea, bineinteles, in cutiuta de plastic, sleever-ele find deja un lux. Lampa laserului ce se ocupa de scanare s-a ars la filmul patru, filmul cinci fiind trimis la un “prieten” care a scanat spatiile dintre fotograme pentru aproape jumatate din film, asta dupa ce, in prealabil, l-a subdevelopat puternic… Insa, nu-i asa, o latitudine mai mare de expunere si siguranta marita a mediului analog de stocare al imaginii raman avantaje ce nu pot fi negate!

Cu siguranta ca pentru a uita aceasta ciudata experienta si a gusta din nou farmecul fotografiei pe film va trebui sa fotografiez candva pe indelete, sa developez filmul cu mana mea si dupa ce se va fi uscat sa-l tai in straifuri si sa-i fac o copie contact. Apoi, cu o lupa, sa descopar ce prostii am fotografiat si, daca mai este cazul, sa aleg un cadru sau doua pe care sa le copiez pe hartie cu aparatul de marit…

Cornel Hlupina

 

Filed in: Streets on film - octombrie 2012, Proiecte

Cornel Hlupina

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Fotograf amator din anul 1986.

Comments are closed.