Dan Moruzan – Humanless

March 30, 2014 | By | Add a Comment

In spatele blocurilor

Am ales pentru aceasta tema fotografii mult mai putin atragatoare din punct de vedere estetic. Imagini cu care suntem, majoritatea dintre noi, obisnuiti. Ce este in spatele blocurilor dintr-un cartier bucurestean?
Nu am cautat locuri excesiv deprimante, nu am fotografiat ghene de gunoi sau terenuri murdare, irosite si abandonate. Am ales un cartier un pic mai elegant, Drumul Taberei.
Pana la varsta de 10 ani, pana la cutremurul din ’77, am locuit in centru, intr-o casa cocheta cu etaj si curte. Blocurile le vedeam doar in vizita, si atunci din fuga masinii. Rudele la care veneam mai des locuiau aici, in Drumul Taberei. Mirarile mele, copil fiind, se rezumau la multimea de ferestre luminate ale blocurilor seara, apropierea anormala dintre constructii, inghesuiala daca vreti. Aceste blocuri erau inchipuite in mintea mea drept cutii de chibrituri in care, ciudat, locuiau oameni.
A trecut timpul si mirarile aproape au disparut.
Intre blocuri, peisajul este vag schimbat. Mult mai multe masini, locuri ‘moderne’ de joaca pentru copii, garduri, rufe la intins etc. Semn ca inca se traieste!
Totul combinat cu amintirea senzatiilor de atunci, de cand veneam in vizita in aceste cutii ciudate de chibrituri.

Dan Moruzan

Filed in: Humanless - martie 2014, Proiecte

Dan Moruzan

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Fotograf cu o experienta de 14 ani, specializat pe fotografie documentara.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry