Mirela Momanu – A Different Point of View

June 16, 2014 | By | Add a Comment

Experimentul Expunerii Duble

Expunerea dubla sau expunerea multipla – o tehnica ce consta in combinarea a doua sau mai multe expuneri diferite, in vederea obtinerii unui singur cadru. Aceasta tehnica a fost uimitor de simpla la aparatele pe film, obtinandu-se efecte interesante: imagini fantoma, imagini în oglinda sau suprapuneri inedite. Motivele de folosire ale acestei tehnici variaza, dar cu siguranta converg catre imagini cu impact si unicitate.

De mult imi doream sa abordez aceasta tehnica, exclusiv cu aparatul de fotografiat si fara procesari ulterioare de acest gen (fara suprapuneri de cadre in photoshop). Intrebarea ce ma retinea era: se poate aborda aceasta tehnica in fotografia de strada? Am ezitat cat am ezitat, dar cum linia ce delimiteaza genul fotografiei de strada este destul de subtire, am indraznit sa o trec si am pasit dincolo.

In locuri aglomerate, am cautat personaje si momente, geometrii si texturi diferite, dar care puse impreuna sa spuna o poveste sau sa induca o stare aparte. Daca am reusit si daca am iesit din granitele fotografiei de strada, va invit sa decideti in parte. Eu cu siguranta am fost fascinata de acest gen, atat de diferit fata de abordarile clasice, si care mi s-a potrivit ca o manusa 🙂

Mirela Momanu

Filed in: A Different Point of View - iunie 2014, Proiecte

Mirela Momanu

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Mi-as dori ca fotografiile mele sa aiba intotdeauna o poveste in spatele imaginii, si o tenta artistica obtinuta printr-o editare in maniera personala.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry