Mirela Momanu – Dinamica strazii

May 31, 2013 | By

Locul de joaca

Copiii din ziua de astazi au un cu totul alt gen de copilarie fata de cea a generatiilor anilor ’70-’90, un studiu aratand ca in prezent 98% din copiii din Romania, cu varsta intre 6 si 15 ani, stau cu orele in fata televizorului sau a calculatorului, fara sa mai aiba timp (sau interes) si pentru alt fel de activitati.

Deja au disparut jocurile din fata blocului si, implicit, au disparut si interactiunile normale intre copii, acele interactiuni care ii invata sa socializeze, sa-si rezolve singuri conflictele, sa-si dezvolte in mod natural personalitatea de viitori adulti. Acum ei discuta, se imprietenesc si se cearta doar din taste, sunt obisnuiti sa vada lumea prin intermediul unui ecran si nu inteleg cum au putut supravietui parintii lor fara Internet, Smartphone, Facebook si Mess.

Mi-a placut sa descopar in plimbarile mele acei 2% care au evadat din sondaje, care inca mai alearga pe strada, se joaca si bat mingea, asa cum doar in copilarie poti sa o faci. Cu tricicleta sau bicicleta, cu rolele sau skateboard, cu mingea sub brat, catarandu-se si julindu-se, ei inca sunt acolo. Si mi-a placut sa surprind acest loc etern de joaca, strada, cu dinamica ei, a copiilor care inca mai stiu sa se joace!

Mirela Momanu

 

Filed in: Dinamica strazii - mai 2013, Proiecte

Mirela Momanu

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Mi-as dori ca fotografiile mele sa aiba intotdeauna o poveste in spatele imaginii, si o tenta artistica obtinuta printr-o editare in maniera personala.

Comments are closed.