Mirela Momanu – Straight from camera

September 11, 2012 | By

Jocurile luminii
Mereu am fost atrasa de contrastele puternice, de jocurile lumina/umbra, de efectele vizuale generate de evidentierea partiala a zonelor de lumina care se detaseaza din intuneric, de impactul special a contradictiei tonurilor deschise puternic fata de cele intunecate profund.
Fie o geometrie aparte care luminata se transforma intr-un design abstract, fie un chip pe care lumina picteaza zone interesante sau trupuri partial aflate in lumina, batalia continua intre lumina si umbra va aduce un dramatism aparte si efecte neasteptate. Iar toate aceste contraste par a se intensifica odata cu trecerea imaginii in monocrom.
Si pentru ca lumea umbrelor a fost mereu o provocare, am gandit aceasta tema monocrom, setand direct aparatul pentru obtinerea imaginilor in alb si negru, folosind pe rand filtrele presetate galben, rosu si portocaliu, in vederea intensificarii unor contraste. Masurarea expunerii a fost in cele mai multe cazuri spot, cu o compensare a expunerii de 1 sau 2 trepte, dupa caz. In acest mod am urmari tobtinerea contrastelor dorite, cu elemente de impact sau de surpriza.

Mirela Momanu

 

Filed in: Straight from camera - septembrie 2012, Proiecte

Mirela Momanu

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Mi-as dori ca fotografiile mele sa aiba intotdeauna o poveste in spatele imaginii, si o tenta artistica obtinuta printr-o editare in maniera personala.

Comments are closed.