Mirela Momanu – Streets on film

October 22, 2012 | By

STREET EMOTICONS
Motto: “Buy a good pair of comfortable shoes, have a camera around your neck at all times, be patient, optimistic and don’t forget to smile.” –Matt Stuart
Intr-o lume in care ne refugiem din ce in ce mai mult in fata calculatoarelor, comunicand intre noi prin semne si simboluri digitale, este atat de important sa nu uitam emotiile noastre, de zi cu zi, pe care doar interactionand unii cu ceilalti in mod direct le putem simti cu adevarat, in deplina lor semnificatie.
Strada si emotiile ei. Zambete retinute. Hohote dezlantuite. Incruntari de o clipa. Indiferente pasagere. Si multe, multe interactiuni umane. Undeva acolo suntem si noi, trecand prin multime, apartinem si noi emotiilor strazii. Uneori captam fotografic o clipa sau un chip, de cele mai multe ori fara a interactiona cu subiectii pe care ii surprindem, caci asa este strada, furi momentele ei.
Dar daca vrei sa interactionezi? Daca doresti sa simti emotiile strazii, sa iei pulsul trecatorilor? Cu micutul si silentiosul Rollei XF35 agatat de gat, cu un film expirat in aparat, si cu un zambet pe fata, am intrat in valtoarea strazii, cu privirea in ochii oamenilor din jur, cautand ceva, o clipa de deschidere. Este extrem momentul in care te apropii de necunoscuti, si incerci sa stabilesti o legatura, chiar si de cateva clipe, cu acei trecatori prin viata strazii. Te vor accepta in jurul lor? Te vor respinge violent? Vor trece indiferenti? Raspunsul este afirmativ la toate aceste intrebari, si prin aceasta emotiile strazii exista. Exista acele zambete retinute, hohote dezlantuite, incruntari de o clipa si indiferente pasagere.
Emotiile strazii. Le-am gasit acolo, pe strada, ele sunt reale si spontane, indiferent de modul in care le imortalizezi, ele exista si insufletesc viata de zi cu zi, viata strazii.

Mirela Momanu

 

Filed in: Streets on film - octombrie 2012, Proiecte

Mirela Momanu

About the Author (Author Profile)

Membru fondator PhotoTeam (2011). Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Mi-as dori ca fotografiile mele sa aiba intotdeauna o poveste in spatele imaginii, si o tenta artistica obtinuta printr-o editare in maniera personala.

Comments are closed.